Anti-Zecken
Hochwertige Oberbekleidung
NEN-8333-Standard
Einzigartige Imprägnierung
Alles für Ihr Abenteuer
Kostenloser Versand ab 35,- € & Rücksendung
middensectie-cat-3

Gevolgen ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Een teek is een spinachtig dier dat zich op de huid van mens en dier nestelt. De teek is de drager van de Borrelia Burgdorfi-bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. De eerste symptomen van de ziekte van Lyme zijn griepachtige klachten als hoofdpijn en spierpijn. Hierdoor wordt niet direct aan de ziekte van Lyme gedacht. Een bezoek aan de huisarts na een tekenbeet is belangrijk. De arts dient op basis van waarschijnlijkheid een diagnose vast te stellen of deze klachten daadwerkelijk aanwijzingen zijn voor de ziekte van Lyme of toegewezen moeten worden aan een andere ziekte.

Restklachten

Na behandeling met antibiotica is het herstel goed. Er kunnen restklachten ontstaan. Vermoeidheid, terugkerende griepachtige klachten, zweten, temperatuurverhoging en pijn in spieren en gewrichten, rug, nek, hoofden zenuwpijnen zijn hier een voorbeeld van. In de praktijk blijkt dat veel patiënten met de ziekte van Lyme een behandeling nodig hebben van tot één vier jaar. Toch kunnen er chronische verschijnselen ontstaan als stemmingswisselingen, problemen met concentratie, geheugenproblemen of psychiatrische aandoeningen.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over de belangrijkste ziekte, veroorzaakt door teken – over de ziekte van Lyme? Wilt u weten hoe wij kunnen helpen voorkomen dat u wordt gebeten door een teek? U kunt altijd contact opnemen met Rovince via: info@rovince.test. Wij staan graag voor u klaar.

middensectie-cat-1

Reiskleding

Reizen is van vele mensen een hobby. Er wordt steeds vaker gekozen voor een avontuurlijke reis die in het teken staat van de natuur ontdekken. Mensen die kiezen voor een avontuurlijke reis passen alles daarop aan. Een strandvakantie heeft immers een andere omgeving. Een van de belangrijkste onderdelen waaruit uw bagage bestaat voor een avontuurlijke reis is reiskleding. Daarom leggen wij op deze pagina uit waar u op moet letten tijdens het aankoopproces.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van reiskleding

Bij het kiezen van geschikte reiskleding raden wij aan om te letten op de volgende zaken:

MATERIAL
Het is ten eerste belangrijk om te kijken uit welk materiaal de reiskleding bestaat. Kijk eerst naar het klimaat van het land of de landen die u wilt gaan bezoeken. Redeneer vanuit dit oogpunt aan welke kenmerken de kleding dient te voldoen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor kleding dat bestaat uit een gemixte materialenstructuur, zodat het snel droogt én tegelijkertijd luchtig is.

Dikte
Er zijn veel verschillende diktes in reiskleding verkrijgbaar. Wilt u liever kleding die wat dikker is of juist zo dun mogelijk in verband met transpiratie? Wij adviseren om deze keuze specifiek te baseren op jouw reis. Kijk niet alleen naar de gemiddelde temperatuur, maar vooral ook de temperatuur in de avond. In een aantal populaire reisgebieden koelt het in de avond erg af als de zon is ondergegaan.

Functionaliteit
Op reis gaan, brengt tevens veel risico’s met zich mee. Afhankelijk van het land, klimaat en het seizoen zijn er veel gevaren die kunnen opduiken. Als u de natuur ingaat, is het altijd belangrijk om uzelf te beschermen met insectenwerende reiskleding om beten en steken te voorkomen. Echter zijn insecten niet de enige boosdoeners is de natuur. De zon kan namelijk ook erg schadelijk zijn voor mensen. Denk bijvoorbeeld aan uitdroging, een zonnesteek of verbranding.

rovince-content-vierkant-4

Reiskleding van Rovince

Rovince beschikt over  een uitgebreid assortiment in zowel dames reiskleding als heren reiskleding. Deze kleding beschermt mensen tegen zowel insecten als de zon. De kleding is tijdens het productieproces geïmpregneerd met Zeck-Protec. Met behulp van de reiskleding kunt u uzelf preventief beschermen tegen de gevaren van de natuur. Naast de beschermende werking beschikt de reiskleding van Rovince tevens over een vuil afstotende buitenlaag. De werking van de insectwerende impregneerspray blijft gedurende de hele levensduur actief. U kunt tevens bij ons terecht voor accessoires, zoals handschoenen, sokken of een cap, zodat u goed voorbereid aan uw reis kunt beginnen.

middensectie-cat-1

Was sind die Symptome einer Lyme-Borreliose?

Was sind die Symptome einer Lyme-Borreliose?

Ein Zeckenstich ist nicht wirklich zu spüren. Daher ist es schwierig, den Biss zu erkennen. Daher empfiehlt es sich, beispielsweise nach einem Wald- oder Parkbesuch den Körper auf Zecken zu untersuchen.

Nach einem Zeckenstich können verschiedene Beschwerden auftreten. Zu den tastbaren Symptomen gehören Kopfschmerzen, Fieber, ein steifer Nacken oder Muskelschmerzen. Auch Schmerzen im Nervensystem, in den Gelenken oder im Herzen können auftreten. Diese Beschwerden gehören zur Lyme-Borreliose. Die Lyme-Borreliose lässt sich in drei Stadien einteilen.

Frühe Lyme-Borreliose

Nach einem Zeckenstich kann sich auf der Haut ein roter Kreis (Erythema migrans) bilden. Es kann drei Monate dauern, bis der Kreis sichtbar wird. In dieser Krankheitsphase kommt es zu grippeähnlichen Symptomen (Kopfschmerzen, Fieber oder Muskelschmerzen). Wenn Sie diese Beschwerden haben, sollten Sie Ihren Arzt aufsuchen.

 

Frühe disseminierte Lyme-Borreliose

In diesem Stadium der Lyme-Borreliose können Probleme mit dem Nervensystem, entzündeten oder geschwollenen Gelenken und manchmal auch dem Herzen auftreten. Diese Beschwerden können mehrere Monate anhalten.

rovince-content-vierkant-4

Späte Lyme-Borreliose

Wenn die Lyme-Borreliose länger als ein Jahr besteht, kann sich die Haut rot/violett verfärben. Diese Hauterkrankung, bei der die Haut sehr dünn wird, tritt meist an Armen und Beinen auf.

middensectie-cat-2

Ist Lyme-Borreliose tödlich?

Ist Lyme-Borreliose tödlich?

Ein Zeckenstich kann eine Lyme-Borreliose auslösen. Die Zecke ist mit dem Bakterium Borrelia Burgdorfi infiziert. Dieses Bakterium kann verschiedene Beschwerden im Nervensystem, in den Gelenken oder im Herzen verursachen. Die Ansteckung kann ohne nachfolgende Beschwerden erfolgen. Diese Symptome treten innerhalb von ein bis vier Wochen nach dem Zeckenstich auf. Bei frühzeitiger Erkennung können Antibiotika helfen. Die Lyme-Borreliose selbst ist nicht tödlich, die Symptome können jedoch in sehr seltenen Fällen tödlich sein. In den meisten Fällen bleibt es bei Störungen des Nervensystems.

Nicht tödlich

Die Lyme-Borreliose selbst ist nicht tödlich. Allerdings sollten die Symptome und Beschwerden sehr ernst genommen werden. Eine zu späte Erkennung einer Lyme-Borreliose kann zur vollständigen Entwicklung der Krankheit führen. Es kann zu Gedächtnisverlust, Lähmungen, Hautproblemen oder Gelenkschmerzen kommen. Herzrhythmusstörungen können zu einem tödlichen Verlauf der Lyme-Borreliose führen.

rovince-content-vierkant-2