Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-3

Gevolgen ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Een teek is een spinachtig dier dat zich op de huid van mens en dier nestelt. De teek is de drager van de Borrelia Burgdorfi-bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. De eerste symptomen van de ziekte van Lyme zijn griepachtige klachten als hoofdpijn en spierpijn. Hierdoor wordt niet direct aan de ziekte van Lyme gedacht. Een bezoek aan de huisarts na een tekenbeet is belangrijk. De arts dient op basis van waarschijnlijkheid een diagnose vast te stellen of deze klachten daadwerkelijk aanwijzingen zijn voor de ziekte van Lyme of toegewezen moeten worden aan een andere ziekte.

Restklachten

Na behandeling met antibiotica is het herstel goed. Er kunnen restklachten ontstaan. Vermoeidheid, terugkerende griepachtige klachten, zweten, temperatuurverhoging en pijn in spieren en gewrichten, rug, nek, hoofden zenuwpijnen zijn hier een voorbeeld van. In de praktijk blijkt dat veel patiënten met de ziekte van Lyme een behandeling nodig hebben van tot één vier jaar. Toch kunnen er chronische verschijnselen ontstaan als stemmingswisselingen, problemen met concentratie, geheugenproblemen of psychiatrische aandoeningen.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over de belangrijkste ziekte, veroorzaakt door teken – over de ziekte van Lyme? Wilt u weten hoe wij kunnen helpen voorkomen dat u wordt gebeten door een teek? U kunt altijd contact opnemen met Rovince via: info@rovince.test. Wij staan graag voor u klaar.

middensectie-cat-1

Reiskleding

Reizen is van vele mensen een hobby. Er wordt steeds vaker gekozen voor een avontuurlijke reis die in het teken staat van de natuur ontdekken. Mensen die kiezen voor een avontuurlijke reis passen alles daarop aan. Een strandvakantie heeft immers een andere omgeving. Een van de belangrijkste onderdelen waaruit uw bagage bestaat voor een avontuurlijke reis is reiskleding. Daarom leggen wij op deze pagina uit waar u op moet letten tijdens het aankoopproces.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van reiskleding

Bij het kiezen van geschikte reiskleding raden wij aan om te letten op de volgende zaken:

Materiaal
Het is ten eerste belangrijk om te kijken uit welk materiaal de reiskleding bestaat. Kijk eerst naar het klimaat van het land of de landen die u wilt gaan bezoeken. Redeneer vanuit dit oogpunt aan welke kenmerken de kleding dient te voldoen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor kleding dat bestaat uit een gemixte materialenstructuur, zodat het snel droogt én tegelijkertijd luchtig is.

Dikte
Er zijn veel verschillende diktes in reiskleding verkrijgbaar. Wilt u liever kleding die wat dikker is of juist zo dun mogelijk in verband met transpiratie? Wij adviseren om deze keuze specifiek te baseren op jouw reis. Kijk niet alleen naar de gemiddelde temperatuur, maar vooral ook de temperatuur in de avond. In een aantal populaire reisgebieden koelt het in de avond erg af als de zon is ondergegaan.

Functionaliteit
Op reis gaan, brengt tevens veel risico’s met zich mee. Afhankelijk van het land, klimaat en het seizoen zijn er veel gevaren die kunnen opduiken. Als u de natuur ingaat, is het altijd belangrijk om uzelf te beschermen met insectenwerende reiskleding om beten en steken te voorkomen. Echter zijn insecten niet de enige boosdoeners is de natuur. De zon kan namelijk ook erg schadelijk zijn voor mensen. Denk bijvoorbeeld aan uitdroging, een zonnesteek of verbranding.

rovince-content-vierkant-4

Reiskleding van Rovince

Rovince beschikt over  een uitgebreid assortiment in zowel dames reiskleding als heren reiskleding. Deze kleding beschermt mensen tegen zowel insecten als de zon. De kleding is tijdens het productieproces geïmpregneerd met Zeck-Protec. Met behulp van de reiskleding kunt u uzelf preventief beschermen tegen de gevaren van de natuur. Naast de beschermende werking beschikt de reiskleding van Rovince tevens over een vuil afstotende buitenlaag. De werking van de insectwerende impregneerspray blijft gedurende de hele levensduur actief. U kunt tevens bij ons terecht voor accessoires, zoals handschoenen, sokken of een cap, zodat u goed voorbereid aan uw reis kunt beginnen.

middensectie-cat-1

Wat zijn de klachten van ziekte van Lyme

Wat zijn de klachten van ziekte van Lyme

Een tekenbeet is niet echt voelbaar. Het is daarom lastig om de beet te constateren. Het is dan ook aan te raden na een bezoek aan bijvoorbeeld een bos of park het lichaam te controleren op eventuele teken.

Na een tekenbeet kunnen verschillende klachten ontstaan. Voelbare verschijnselen zijn onder meer hoofdpijn, koorts, een stijve nek, of spierpijn. Ook kunnen er pijnen in het zenuwstelsel, in de gewrichten of bij het hart ontstaan. Deze klachten horen bij de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme is te verdelen in drie stadia.

Vroege Lymeziekte

Na een tekenbeet kan er een rode kring (erythema migrans) op de huid ontstaan. Het kan drie maanden duren voordat de kring zichtbaar wordt. In deze fase van de ziekte zijn de klachten griepachtig (hoofdpijn, koorts of spierpijn). Wanneer u deze klachten heeft dient u de huisarts te bezoeken.

 

Vroege gedissemineerde Lymeziekte

In dit stadium van de ziekte van Lyme kunt u last krijgen van het zenuwstelsel, ontstoken of opgezwollen gewrichten en soms van het hart. Deze klachten kunnen enkele maanden duren.

rovince-content-vierkant-4

Late Lymeziekte

Wanneer de ziekte van Lyme langer dan een jaar aanwezig is kan het zijn dat de huid rood/paars verkleurt. Deze huidafwijking, waarbij de huid erg dun wordt, komt meestal voor op armen en benen.

middensectie-cat-2

Is de ziekte van Lyme dodelijk?

Is de ziekte van Lyme dodelijk?

Een beet van een teek kan de ziekte van Lyme veroorzaken. De teek is besmet met de Borrelia Burgdorfi-bacterie. Deze bacterie kan verschillende klachten veroorzaken in het zenuwstelsel, in de gewrichten of bij het hart. De besmetting kan plaatsvinden zonder dat er klachten volgen. Deze symptomen verschijnen binnen één tot vier weken na de tekenbeet. Bij tijdige constatering kan een antibiotica helpen. De ziekte van Lyme zelf is niet dodelijk maar de klachten kunnen in zeer zeldzame gevallen dodelijk zijn. In de meeste gevallen blijft het bij aandoeningen aan het zenuwstelsel.

Niet dodelijk

De ziekte van Lyme zelf is niet dodelijk. Echter, de symptomen en klachten dienen zeer serieus genomen te worden. Het te laat opmerken van de ziekte van Lyme kan leiden tot volledige ontwikkeling van de ziekte. Er kan sprake zijn van geheugenverlies, verlammingsverschijnselen, problemen met de huid of pijn aan de gewrichten. Hartritmestoornissen kunnen ervoor zorgen dat de ziekte van Lyme een dodelijke afloop heeft.

rovince-content-vierkant-2