Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-3

Wandelkleding van Rovince

Veilig en comfortabel wandelen met de wandelkleding van Rovince

Heerlijk wandelen in de natuur. De wandelschoenen aan en gaan! Veel wandelaars hebben niet meer nodig dan dat om op pad te gaan. Maar een wandeling kan zoveel comfortabeler en veiliger zijn wanneer ook de rest van de kleding op de wandeling aangepast wordt. Bij Rovince vindt u comfortabele wandelkleding die u bovendien beschermt tegen beten van insecten en teken. Dat wandelt een stuk prettiger.

 

Teekwerende wandelkleding

Maakt u ook graag mooie wandeltochten door de bossen, over de heidevelden, langs beken en in de duinen? Dat is genieten natuurlijk, maar bent u zich ook bewust van het gevaar dat bij bomen en struiken, tussen dode bladeren en in het hoge gras schuilt? We hebben het hier over teken. U wilt een tekenbeet te allen tijde voorkomen, omdat teken de ziekte van Lyme op mensen kunnen overdragen. Daarom is het belangrijk dat u kleding draagt die beschermt tegen teken. De wandelkleding van Rovince heeft een ongevaarlijke en huidvriendelijke coating. Deze coating voorkomt dat teken zich aan de kleding kunnen hechten of richting de huid kunnen kruipen. Bovendien beschermt onze kleding ook tegen vervelende insecten, zoals muggen. De wandelkleding van Rovince is erg comfortabel, dus wat houdt u nog tegen? Bekijk hier onze collectie teekwerende wandelkleding!

rovince-content-vierkant-4
rovince-content-vierkant-9

Tuinkleding van Rovince

Voor vele mensen is het een groot moment van ontspanning om in de tuin bezig te zijn. Het terras opschonen, nieuwe planten in de bloembakken plaatsen, noem maar op. Waar u dan niet op zit te wachten, zijn tekenbeten. En toch is het risico dat u een tekenbeet in uw tuin oploopt zeker niet te verwaarlozen. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat u geen beet kunt krijgen. Namelijk door het dragen van speciale, teekwerende tuinkleding van Rovince.

Mythe omtrent teken

Wellicht denkt u: “Ik heb in mijn tuin geen bomen, dus ik kan geen tekenbeet oplopen.” Want teken vallen immers uit een boom, toch? Niets is minder waar. Alhoewel menigeen in de veronderstelling is dat teken inderdaad vanuit bomen op mensen (of dieren) vallen, lopen teken in werkelijkheid simpelweg van lage bosjes, planten en zelfs grassen over op mens en dier. We kunnen dus gewoonweg stellen dat teken in iedere tuin voor kunnen komen. En dus ook in die van u. Met als gevolg dat u een tekenbeet kunt oplopen.

rovince-content-vierkant-7

Tekenwerende tuinkleding

Onze ZECK-Protec teekwerende outdoor kleding zorgt ervoor dat teken geen kans meer maken. Deze kleding is voorzien van een speciale coating, waardoor teken zich niet meer aan uw kleding kunnen hechten. Bij normale kleding doen ze dit wel, waardoor ze zo kunnen doorwandelen naar uw huid. Hechten ze zich eenmaal aan uw huid, dan loopt u kans de ziekte van Lyme te krijgen. Een rustgevend dagje tuinieren eindigt zo in een vervelende infectieziekte, met alle gevolgen van dien. Los dit op door Rovince ZECK-Protec teekwerende tuinkleding te gebruiken wanneer u weer eens in de tuin aan de slag gaat. Zowel broeken als shirts komen in de collectie voor. En natuurlijk ontbreken ook teekwerende handschoenen niet in het assortiment van Rovince ZECK-Protec teekwerende outdoor kleding. Kleding die overigens, conform onze certificering, geheel veiliggesteld is voor de volksgezondheid.

middensectie-cat-1

Viskleding van Rovince

Tijdens het vissen bevindt u zich vrijwel standaard tussen allerlei soorten beplanting: grassen, bloemen, struiken, bosjes, noem maar op. In de buurt van planten zijn standaard allerlei soorten dieren te vinden. Dieren die u graag ziet langskomen, maar ook dieren waar u waarschijnlijk liever niets mee te maken wilt hebben. Een voorbeeld hiervan zijn teken. Dit zijn kleine parasieten, vaak maar ter grootte van een naaldenkopje. Ongezien kruipen deze beestjes via grassen, planten en bosjes op uw kleding en huid, waar ze zich vervolgens vasthechten. Soms laten ze al na een paar uren los, maar soms duurt dit zelfs enige dagen. In de tussentijd kunnen ze allerlei nare ziektes overbrengen, met alle gevolgen van dien. Een bekende is de ziekte van Lyme. Gelukkig heeft Rovince een manier gevonden om besmetting te voorkomen. Simpelweg door het dragen van ZECK-Protec teekwerendeviskledij.

 

ZECK-Protec viskleding van Rovince tegen teken

De viskledij van ZECK-Protec is gemaakt met een speciale coating, die ervoor zorgt dat teken zich niet aan uw kleding kunnen hechten. Als gevolg daarvan vallen ze direct weer van u af, zodat u geen gevaar loopt voor een nare infectieziekte die het diertje op u over zou brengen. En dat alles zonder gevaren voor de volksgezondheid – iets dat onze speciale certificering u kan garanderen. De kleding is namelijk op allerlei gebieden gecontroleerd en zowel op de korte als lange termijn veiliggesteld voor schadelijke invloeden.

Passende teekwerende viskledij voor iedereen

ZECK-Protec teekwerende outdoor kleding is in uiteenlopende uitvoeringen te verkrijgen. Zo kunt u eenvoudig een model uitzoeken dat bij u past. En misschien nog belangrijker: in ieder kledingstuk dat u nodig hebt. Want broeken, shirts, handschoenen, petten en zelfs sokken maken deel uit van ons assortiment. U bent immers alleen volledig beschermd tegen teken als u aandacht besteedt aan ieder deel van uw lichaam. Met de Rovince ZECK-Protec teekwerende viskleding doet u dat zo goed mogelijk.

rovince-content-vierkant-1
rovince-content-vierkant-1

Jachtkleding van Rovince

Jacht is al zo oud als de mensheid. Momenteel telt Nederland ongeveer 28.000 jagers. Wanneer men in ons land wilt jagen, moet hij/zij een jachtdiploma hebben. Er zijn vele lokale samenwerkingsverbanden waar jagers zich hebben verenigd. Een succesvolle jacht begint met een goede voorbereiding. Op Rovince.nl bent u dan exact op het juiste adres. Kijk gerust rond op onze website. Op onze pagina “Kennisbank” treft u veel informatie over teken.

Teekwerende jachtkleding

Wanneer u opzoek bent naar goede jachtkleding wat ook gelijk teekwerend is, dan bent u bij Rovince op het juiste adres. We zijn geen specifieke jacht winkel of een jacht en outdoor online winkel. Wij zijn de specialist in teekwerende kleding die ook jachtkleding online verkoopt.

Als u denkt aan outdoor jacht dan denkt u aan jagen in het vrije natuur. Onze jacht kleding, jagerskleding, is een volledig gecertificeerde teekwerende kledinglijn. Onze vakkundige en professionele medewerkers werken hier elke dag opnieuw met volle enthousiasme aan. Bekijkt u gerust onze mooie collectie. Bescherm bijvoorbeeld uw hoofd en gezicht met een cap, of bescherm uw handen met handschoenen uit ons assortiment.

rovince-content-vierkant-7

Betrouwbare tekenbescherming bij het jagen

Voorkom tekenbeten, door contact te vermijden. Met onze stijlvolle, capabele en modieuze teekwerende jachtkleding van Rovince bent u beschermd! Gaat het om lange jachttochten of om een korte jachttocht, de ZECK-Protec teekwerende kleding geeft u altijd de bescherming die u verdient.

Loop geen risico, geef de teek geen kans. Kies voor Rovince ZECK-Protec! Rovince ZECK-Protec teekwerende kleding garandeert u optimale bescherming tegen de teek en een maximale veiligheid voor uw gezondheid.

rovince-content-vierkant-9

Nordic Walking kleding

Nordic Walking wordt voornamelijk in de vrije natuur gedaan en daarom is het verstandig om teekwerende kleding te dragen tijdens deze bezigheid. Teken komen namelijk voor op groene plekken, zoals bossen, struiken en in hoog gras. De kans op een tekenbeet is daarom aanzienlijk groot tijdens het nordic walken.

In Nederland worden ieder jaar meer dan een miljoen mensen gebeten door een teek, vaak in een groene omgeving. Veel mensen denken dat teken zich en bomen bevinden en daar uitvallen, maar dat is niet waar. De kleine zwarte beestjes bevinden zich vooral laag bij de grond en vormen dus nog een veel groter gevaar dan vaak wordt gedacht. Ze kruipen door het gras en in struiken en zijn daardoor dicht bij de mensen. Personen die dus vaak nordic walken in de natuur, vormen een groot gevaar om in aanraking te komen met een teek.

Met teekwerende kleding voorkomt u dat de teek de weg naar uw huid weet te vinden als u bezig bent met nordic walking. Met deze kleding hoeft u zich dus geen zorgen te maken dat u gebeten wordt door een teek en wellicht besmet raakt met de ziekte van Lyme.

ZECK-Protec nordic walking kleding tegen teken

Het dragen van ZECK-Protec kleding is de beste manier om u te beschermen tegen teken tijdens het nordic walken. Deze kleding is voorzien van speciale coating, waardoor teken zich niet vast kunnen klampen aan het lichaam. Een teek valt daarom gelijk van de kleding af en overlijdt onmiddellijk. U loopt daardoor geen onnodig risico om beten en ziektes op te lopen, zoals Lyme. De kleding is op allerlei gebieden gecontroleerd en veiliggesteld voor schadelijke invloeden.

rovince-content-vierkant-7
rovince-content-vierkant-10

Survival kleding

Survival is een vrolijke bezigheid, maar waar veel mensen geen rekening mee houden is dat er onverwachte gevaren schuilen achter deze activiteit. Survival wordt namelijk gedaan op groene locaties in de omgeving van bomen, struiken, planten en gras, waar veel insecten leven, zoals teken. Teken bevinden zich voornamelijk op deze plekken en bijten zich dolgraag vast aan de huid van mensen. Een tekenbeet is tijdens het survivallen dus zo opgelopen. Het is daarom verstandig om survival kleding te dragen met een teekwerende werking. Hierdoor maakt de teek geen kans om het lichaam te bereiken en ziektes te verspreiden.

De teken vormen een probleem bij activiteiten in de vrije natuur. Per jaar worden in Nederland gemiddeld een miljoen mensen gebeten door een teek en al die mensen maken kans om de ziekte van Lyme op te lopen. Deze ziekte wordt door de teek verspreidt en kan aandoeningen veroorzaken aan de gewrichten, huid, zenuwstelsel en hart. In zeldzame gevallen kan Lyme zelfs dodelijk zijn. Het is daarom van groot belang een besmetting niet te riskeren en dat kan door een tekenbeet te voorkomen.

ZECK-Protec survival kleding tegen teken

De beste manier om u tijdens het survivallen te beschermen tegen teken is door teekwerende ZECK-Protec kleding te dragen. Met deze sportieve en modieuze kleding geeft u de teek geen kans. De teek valt van de kleding af als het probeert zich vast te klampen en kan daardoor geen contact maken met het lichaam. U kunt zich dan volledig richten op de survival, zonder dat u zich druk hoeft te maken over het oplopen van een tekenbeet.

rovince-content-vierkant-4
middensectie-cat-2

Geocaching, het moderne schatzoeken

Geocaching is ook wel het schatzoeken anno 2017. Met behulp van GPS coördinaten is het mogelijk om de schatten te vinden bij jou in de buurt. Je hebt niet per se een GPS nodig bij geocaching, want het is ook mogelijk om je smartphone te gebruiken. Met behulp van je GPS dien je voordat je op pad gaat de tocht naar de schat te downloaden, zodat je de route kan volgen. Geocaching is beschikbaar op verschillende niveaus, bijvoorbeeld voor kinderen en volwassenen, maar ook voor avonturiers of voor denkers.

Geocaching schat

De schat die uiteindelijk de cache is, wordt verborgen op een plek in de natuur. Het is bij geocaching niet de bedoeling dat de schat wordt ingegraven in het zand of amper te vinden is. De schat wordt beschermd door een kistje waar het inzit. Wat de inhoud van de schat is, is altijd een verrassing. Vaak bestaat de schat uit een beloning, zoals een kleine survival gadget. In het kistje zit ook een logboek. Wanneer je de schat hebt gevonden, is het de bedoeling dat je je naam in het logboek schrijft als bewijs dat je de schat hebt gevonden. Tevens is het de bedoeling bij geocaching dat je zelf de schat weer aanvult met een beloning als je de beloning, die op dat moment in de schat zit, meeneemt naar huis.

rovince-content-vierkant-3

Geocaching teekwerende kleding

Geocaching is zo bijzonder, omdat de sport die mobiele apparatuur met de natuur combineert. Er zit echter wel een nadeel aan het zijn in de natuur, namelijk de teken die zich daar begeven. Wat veel mensen niet weten, is dat teken het hele jaar door zich in de natuur bevinden. Wij vinden het erg belangrijk dat je goed beschermd bent tegen teken om ziektes te voorkomen. Daarom bieden wij teekwerende kleding voor heren en dames aan. Ook hebben wij teekwerende accessoires, zoals sokken en een cap, zodat je zonder zorgen op pad kan om te geocachen.

middensectie-cat-1

Backpack kleding

rovince-content-vierkant-1

Backpack benodigdheden

De backpack zelf is een van de belangrijkste onderdelen van jouw reis. De backpack is als het ware jouw koffer die je de hele reis bij je draagt en waar al jouw benodigdheden voor de hele reis in worden bewaard. Het is daarom verstandig om een backpack aan te schaffen die bij jouw reis past. Echter is het wel handiger om eerst te kijken wat je allemaal nodig hebt gedurende je reis op basis van die spullen uiteindelijk een backpack uit gaat kiezen. Dit hangt vaak af van de reisduur, maar er wordt steeds vaker een backpackreis gepland zonder einddatum. Wanneer je gaat backpacken in het buitenland is het verstandig om te checken wat de temperaturen zijn van de gebieden waar je gaat reizen. Op basis daarvan moet er een keuze worden gemaakt voor kleding, die moet worden meegenomen voor de reis. Tevens is het belangrijk om te kijken of er ziektes voorkomen in de gebieden waar naartoe wordt gereisd. Wanneer er ziektes voorkomen in het gebied waarnaar je gaat afreizen, is het belangrijk om preventiemaatregelen te nemen tegen deze ziektes, zoals: vaccinaties, DEET en anti insect backpack kleding.

 

Advies voor het inpakken van jouw backpack

Het inpakken van jouw backpack is een van de belangrijkste onderdelen van de reisvoorbereiding. Wij geven daarom graag een goed advies voor deze zware klus. Het is ten eerste belangrijk dat je de nodige medicatie bij je hebt. Denk eerst aan medicatie die je zelf thuis ook gebruikt. Grote kans dat je deze ook tijdens je reis moet gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om uit voorzorg een aantal medicijnen mee te nemen voor eventuele infecties. Denk ook aan jouw gele boekje, oftewel vaccinatiepaspoort. Mocht jou wat gebeuren dan kan je altijd laten zien waartegen je ingeënt bent. Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt tegen eventuele ziektes die insecten overdragen. Dit kan je het beste doen met backpack kleding die is geïmpregneerd in combinatie met DEET. Mocht je bijvoorbeeld een keer korte backpack kleding willen dragen, dan kan je de rest van je onbedekte huid insmeren met DEET. Daarnaast is het ook belangrijk om altijd desinfecteermiddel mee te nemen en een uitgebreide EHBO-koffer (het liefste met naalden, spuiten, scalpel en hechtdraad). In sommige gebieden zijn deze materialen namelijk schaars. Tevens gelden er in veel bekende backpack landen andere regels met betrekking tot hygiëne.

rovince-content-vierkant-9

Backpack kleding Rovince

Tijdens het backpacken worden mensen vaak blootgesteld aan veel verschillende soorten insecten. De backpack kleding van Rovince beschermt tegen insectenbeten, zoals teken en muggen. De backpack kleding van Rovince is namelijk ingespoten met Zeck-Protec. Dit is een spray die schadelijk is voor insecten, maar niet voor de gezondheid van mensen. Wij hebben zowel dunne backpack kleding als dikkere backpack kleding in ons assortiment voor mannen en vrouwen. Tevens is het mogelijk om de outfit uit te breiden met insectenwerende accessoires, zoals backpack handschoenen, caps en sokken.