Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour

Ziekte van Lyme bij zwangerschap

De ziekte van Lyme brengt altijd gevaren met zich mee, dus ook bij zwangere vrouwen. Het is echter niet zo dat een persoon die zwanger is extra kwetsbaar is na een tekenbeet.

 

Risico ziekte van Lyme voor zwangere

De ziekte van Lyme bij zwangeren heeft geen ander beloop dan bij vrouwen die niet zwanger zijn. Bij zwangere vrouwen die klachten krijgen, wordt dezelfde diagnose gesteld als bij ieder ander persoon.

Risico ziekte van Lyme voor ongeboren kind

Op basis van bij dieren uitgevoerde experimenten blijkt dat er een kans is op ziekteoverdracht van de Borrelia-bacterie bij zwangerschap. Als een zwangere vrouw dus besmet is met de ziekte van Lyme, bestaat er een kans op overdracht van de ziekte naar het ongeboren kind. Desondanks is dit zeer zeldzaam. Er is nog geen duidelijk verband gevonden tussen aangeboren afwijkingen en de lymeziekte tijdens zwangerschap.

afbeelding-blog-wat-is-doxycycline-?

Behandeling ziekte van Lyme bij zwangerschap

De ziekte van Lyme is, net als bij vrouwen die niet zwanger zijn, goed te genezen met antibiotica, mits de diagnose tijdig wordt vastgesteld. Het is belangrijk dat er alert wordt gereageerd na een tekenbeet, want de ziekte kan nare gevolgen hebben als deze niet wordt opgemerkt. Denk hierbij aan klachten als gewrichtspijn, problemen met het zenuwstelsel en hartproblemen.