Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-1

Outdoorkleding van Rovince

Genieten, vrijheid en gezond. Dat zijn de steekwoorden waar rond de ZECK-Protec teekwerende outdoorkleding van Rovince is opgebouwd. Of u nu een liefhebber bent van een outdoor vakantie of graag van het buitenleven geniet, u wilt geen risico lopen op een tekenbeet. Onze outdoorkleding geeft u altijd de bescherming die u verdient! Al onze outdoor broeken, outdoor kleding merken, outdoor handschoenen, outdoor jassen en outdoor sokken worden volledig getest volgens professionele normeringen.

 

Outdoorkleding met teken bestrijding

Outdoor, het terrein van de teek waar die het meest voorkomt. Op jaarbasis raakt een groot aantal mensen geïnfecteerd met de Ziekte van Lyme. Deze ernstige infectieziekte wordt veroorzaakt door een bacterie. Men raakt ermee besmet wanneer hij of zij gebeten wordt door een geïnfecteerde teek.

Een teek is net zo klein als een speldenknop, daarom is het moeilijk voor de mens om ze goed te kunnen zien. Veel mensen denken dat teken uit de bomen vallen. Dit is niet waar! Teken bevinden zich lager bij de grond, voornamelijk in grassen, tussen bladeren, in struiken en in heide. Ze klimmen tot maximaal een meter hoog. Het is pas echt een vrij gevoel wanneer u, dankzij de outdoorkleding van Rovince, niet hoeft na te denken, als u door bossen en stuiken loopt.

De outdoorkleding van Rovince neemt risico’s weg

Voorkom tekenbeten, door contact te vermijden. Met onze sportieve, berekende en modieuze teekwerende outdoor kleding van Rovince bent u beschermd! Gaat het om een lange tocht of een korte wandeling, de ZECK-Protec teekwerende kleding geeft u altijd de bescherming die u verdient.

Loop geen risico, geef de teek geen kans. Kies voor Rovince ZECK-Protec! Rovince ZECK-Protec teekwerende kleding garandeert u optimale bescherming tegen de teek en een maximale veiligheid voor uw gezondheid.

rovince-content-vierkant-1
middensectie-cat-1

Borrelia burgdorferi en de ziekte van Lyme

Borrelia burgdorferi is de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. De bacterie kan worden overgedragen door besmette teken. Hoewel de ziekte goed te behandelen is, is het uiteraard beter een teekbesmetting te voorkomen. Dit kan onder andere door middel van het dragen van teekwerende kleding van Rovince.

 

Ik ben toch geïnfecteerd met de borrelia burgdorferi

Bent u toch geïnfecteerd met de borrelia burgdorferi, dan wil dat niet per definitie zeggen dat dit leidt tot ziekteverschijnselen. Doen zich wel borrelia symptomen na een besmetting voor, dan zijn deze doorgaans te behandelen met behulp van antibiotica. Uiteraard moet de infectie dan wel op tijd zijn ontdekt.

Hoe zie ik dat ik ben geïnfecteerd met de borrelia burgdorferi?

Zoals hierboven al te lezen viel, vertoont de borrelia burgdorferi niet altijd ziekteverschijnselen. Als die zich wel uiten, dan kan zich een rode vlek vormen rondom de tekenbeet. Wij adviseren u in dat geval zeker even naar de huisarts te gaan.

Tekenziekte Lyme

De bekendste ziekte die veroorzaakt kan worden door een tekenbeet is de ziekte van Lyme. Wageningen University doet onderzoek naar tekenbeten en dan met name naar (het percentage) besmette tekenbeten en teken. Wat betreft het recente verleden kunnen we zeggen dat het percentage teken dat in de eerste helft van 2010 met de Borrelia bacterie besmet was (de bacterie die onder meer de tekenziekte van Lyme veroorzaakt), vergelijkbaar is met het hoge percentage van voorgaande jaren. Het langjarig gemiddelde van Borrelia infecties in teken, gemeten van juli 2006 tot en met juni 2010, ligt op 15,1 procent. De tekendichtheden en infectiepercentages variëren echter sterk. De verschillen in tekendichtheid en de verschillen wat betreft het infectiepercentage tussen locaties zijn groter dan de dichtheidsverschillen en percentageverschillen tussen de gemeten maanden.

 

Onderzoek van het RIVM

Het RIVM heeft vastgesteld dat het aantal mensen dat besmet is met de tekenziekte Lyme in de periode van 1994 tot en met 2009 sterk is toegenomen (https://www.tekenradar.nl/ziekte-van-lyme/lyme-in-nederland). Een geruststellende gedachte is echter dat niet iedere teek besmet is met de bacterie die deze ziekte tot gevolg heeft. Het is zo dat gemiddeld 15 tot 20% van alle teken de bacterie bij zich dragen. Lokaal kunnen deze percentages overigens sterk verschillen. Tegelijkertijd is het zo dat dit percentage in vergelijking met het Europese gemiddelde erg hoog is. In Europa is gemiddeld 10% van de teken besmet met de bacterie die de tekenziekte Lyme kan veroorzaken.

Symptomen die wijzen op een tekenziekte

Het bewijs dat je besmet bent met een tekenziekte is te zien aan de ronde ring die zich om de tekenbeet vormt. Verdere symptomen kunnen koorts en spierpijn zijn. Bent u er op tijd bij, dan is de ziekte van Lyme prima te verhelpen met antibiotica. Beter is het echter een tekenbeet en besmetting met deze en andere tekenziekten te voorkomen.

blog-teek

Hoe voorkom ik een tekenziekte?

U kunt een tekenziekte voorkomen door u goed voor te bereiden en beschermende, tekenwerende kleding van Rovince te dragen. Verder raden wij u aan de site Tekenradar.nl regelmatig te raadplegen. Hier vindt u onder andere een kaart met daarop een tiendaagse verwachting van het tekenactiviteitsniveau. Een andere kaart geeft per gemeente aan waar de meeste ziekte van Lyme gevallen per 100.000 inwoners voorkomen.

rovince-content-vierkant-4

Anti-teek kleding van Rovince

De anti-teek kleding van Rovince is uniek vanwege het feit dat tijdens het produceren van deze kleding gebruik wordt gemaakt van het gepatenteerde ZECK-Protec.
ZECK-Protec is speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik en biedt uitstekende bescherming tegen teken. Alle anti-teek kleding van Rovince wordt geproduceerd met dit teekwerende product. Ook wordt al onze anti-teek kleding altijd geïmpregneerd, vóórdat deze op de markt komt. Een eventuele nabehandeling is dan ook niet nodig, onze producten zijn direct gebruiksklaar.

 

Over ZECK-Protec

ZECK-Protec is volledig veilig en gecertificeerd. De impregnering is geurloos, huidvriendelijk (dermatologisch getest), UV-proof en machinewasbaar. De ZECK-Protec-bescherming blijft ongekend lang op de anti-teek kleding actief. Tests hebben uitgewezen dat zelfs na 80 wasbeurten een optimaal teekwerend resultaat naar voren kwam. Kortom: met ZECK-Protec heeft u een professionele anti-teek bescherming die geen nabehandeling behoeft.

rovince-content-vierkant-3

Waarom Rovince ZECK-Protec?

ZECK-Protec vormt een permanente beschermlaag op uw kleding, waardoor automatisch een groot deel van uw lichaam is beschermd
ZECK-Protec werkt preventief en voorkomt dat er een teek in de buurt komt
ZECK-Protec is gevaarlijk voor de teek, maar volledig ongevaarlijk voor u
ZECK-Protec is continu actief
ZECK-Protec behoudt zijn werking, zowel bij mooi als bij slecht weer

erythena-migrans

Een tekenbeet kan Lyme veroorzaken

Werkt u in bermen langs snelwegen, in plantsoenen, in tuinen en op braakliggende terreinen, dan werkt u op tekengevoelige plaatsen. Bij Rovince weten we dat er dan een vergrote kans bestaat op een tekenbeet, met Lyme mogelijk tot gevolg.

 

Zorgplicht werkgever

Omdat u als buitenwerknemer een verhoogd risico loopt op een tekenbeet en dus op Lyme, moet u hiertegen gewapend zijn. Na een tekenbeet kan Lyme namelijk mogelijk leiden tot nog veel ernstige ziekten en/of tot arbeidsongeschiktheid. U, maar vooral ook uw werkgever moet zich hiervan goed bewust zijn en u bij voorbaat beschermen met onder meer onze gecertificeerde, op maat gemaakte, ZECK-Protec tekenwerende kleding te dragen. Deze kleding is met name bedoeld voor professioneel gebruik en verkleint de kans op een tekenbeet en Lyme aanzienlijk.
Vooral het feit dat onze kleding tegen een tekenbeet en Lyme gecertificeerd is, is van groot belang. Draagt u niet-gecertificeerde kleding, dan bent u namelijk niet verzekerd van uw veiligheid en loopt u meer kans uw gezondheid te schaden.

afbeelding-blog-wat-is-doxycycline-?
afbeelding-wat-is-cumanda-?

Een tekenbeet behandeling is te voorkomen!

Een tekenbeet behandeling is niet nodig als u voorkomt door een teek gebeten te worden. Dat is natuurlijk nogal logisch, maar hoekunt een dergelijke beet dan voorkomen? Dat doet u onder meer door tekenwerende kleding van Rovince te dragen. Alle kleding vanRovince is gegarandeerd veilig en biedt gegarandeerd een optimale bescherming tegen teken.

 

U heeft toch een tekenbeet te pakken…

U bent toch gebeten door een teek, hoe gaat een tekenbeet behandeling precies in z’n werk? Een tekenbeet behanding kan gewoon thuis. Wat u moet weten is dat het absoluut niet verstandig is de tekenbeet behandeling te beginnen met het op welke wijze dan ook verdoven van de teek. Dit verhoogt de kans op bacteriën en dat is uiteraard niet de bedoeling.

afbeelding-blog-wat-is-doxycycline-?

Wat wel doen tijdens een tekenbeet behandeling?

Het is zaak de teek zo snel mogelijk te verwijderen met behulp van een tekentang
Het is zaak de teek volledig uit het lichaam te verwijderen. Blijft er iets van de teek achter, dan kan dit voor ontstekingen zorgen
Het is zaak te noteren waar en wanneer u een tekenbeet heeft gehad. De behandeling kan dan nog secuurder verlopen
Het is zaak goed bij te houden of er zich na de tekenbeet en eerste behandeling een verandering in de huid optreedt, die niet normaal lijkt.

Lyme testen en Tekenradar.nl

Rovince staat als producent van tekenwerende kleding onder meer vermeld op Tekenradar.nl. Op Tekenradar.nl kunt u de verwachte tekenactiviteit terugvinden en de site dient als meldpunt voor iedereen die is gebeten door een teek. Eenmaal op die website, kunt u deelnemen aan een onderzoek naar tekenbeten, waarbij ze ook het verband tussen een tekenbeet en de ziekte van Lyme testen. U zult worden gevraagd de teek die u gebeten heeft na het verwijderen op te sturen naar het RIVM, zodat het RIVM de teek op het dragen van de Borrelia-bacterie, de veroorzaker van de ziekte van Lyme testen kan. Het onderzoek is kosteloos. Neemt u deel aan het onderzoek, dan wordt u gedurende anderhalf jaar gevraagd elke drie maanden een korte vragenlijst in te vullen.

 

Doel van het onderzoek en de Lyme testen

Het RIVM wil aan de hand van uw ingevulde vragenlijsten erachter komen wanneer en hoe vaak na een tekenbeet ziekteverschijnselen zich uiten in de vorm van de ziekte van Lyme. Verder testen ze bij het RIVM wanneer en hoe vaak een tekenbeet een ernstige ziekte, anders dan de ziekte van Lyme tot gevolg heeft. Daarnaast wil het RIVM met dit onderzoek inzicht geven in de maatschappelijke gevolgen van de ziekte van Lyme. De testen die plaatsvinden, worden dus voor een zo breed mogelijk doel ingezet. Over ruim een jaar worden de eerste resultaten van het onderzoek en de lyme testen verwacht. Wellicht komen er interessante nieuwe feiten met betrekking tot de ziekte van Lyme aan het licht, waar ook u uw voordeel mee kunt doen.

erythena-migrans
middensectie-cat-3

Antiteek kleding, geproduceerd door Rovince

Een tekenbeet is natuurlijk vervelend en daarom is het van belang preventief te handelen als u naar een tekengevoelig gebied gaat. Eén van de preventiemiddelen is de antiteek kleding van Rovince met het gepatenteerde ZECK-Protec. Onze speciale antiteek kleding is bedekkend en sluit nauw om het lichaam. Wat we verder adviseren is om uw broekpijpen in uw sokken te stoppen en ook één van onze hoofddeksels te dragen. Het is niet zo dat teken zomaar uit bomen vallen, maar ze zouden wel op uw hoofd terecht kunnen komen wanneer u moet bukken voor bijvoorbeeld een tak die laag hangt, of wanneer u iets uit de struiken wilt pakken.

 

Andere tips

Behalve door het dragen van onze antiteek kleding kunt u zich wapenen tegen teken door antimuggenmiddelen met DEET op uw huid aan te brengen. Verder is het verstandig uzelf regelmatig te controleren op tekenbeten, want hoewel het dragen van antiteek kleding de kans op een tekenbeet aanzienlijk verkleint, kan het altijd zo zijn dat u toch nog wordt gebeten. Bij de controle is het handig te weten dat een teek zich het liefst nestelt in de warme, vochtige plekken van een lichaam (oksels, liezen, knieholten, etc.).

rovince-content-vierkant-3
middensectie-cat-2

Risico gebeten te worden door een teek?

Het toezichthouden in parken, het onderhouden van parken of het herinrichten van natuurgebieden zijn voorbeelden van werkzaamheden waarbij u dagelijks risico loopt te worden gebeten door een teek. En als u bij uw werkzaamheden een kans loopt te worden gebeten door een teek, is het van belang preventief geïnformeerd en beschermd te worden.

 

Bescherm uzelf goed

Teken zijn de belangrijkste veroorzakers van Borrelia Lyme, een ziekte die in chronische gevallen kan leiden tot volledige arbeidsongeschiktheid. Uw werkgever heeft een zorgplicht en kan u preventief beschermen door de kans gebeten te worden door een teek te verkleinen. Dit is mogelijk met gecertificeerde, persoonlijke beschermingsproducten als Rovince ZECK-Protec teekwerende kleding.

rovince-content-vierkant-11

Voor welke doelgroep?

Rovince ZECK-Protec teekwerende kleding is speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik en biedt u maximale bescherming tegen de teek – en dus tegen de ziekte Borrelia Lyme. De uitgekiende pasvorm en volledige certificering van de ZECK-Protec teekwerende kledinglijn zorgen er niet alleen voor dat het draagcomfort van de kleding wordt vergroot, maar ook dat de kans dat u wordt gebeten door een teek aanzienlijk wordt verkleind. Rovince ZECK-Protec teekwerende kleding staat immers garant voor optimale bescherming en maximale veiligheid.

middensectie-cat-1

Teken bestrijden? Rovince is uw expert

Wetenschappers hebben kort geleden nog geconstateerd dat het niet mogelijk is teken te bestrijden in heel Nederland. Een tekenbeet kan grote gevolgen hebben, zoals de ziekte van Lyme. Deze ziekte kan blijvende sporen achterlaten op de gezondheid van mensen. Hierdoor is het erg belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, want dan kunt u succesvol teken bestrijden. Het is echter niet mogelijk om uzelf tegen volledig voor de ziekte van Lyme in te enten om teken te bestrijden. Daarom is het belangrijk dat u uzelf beschermt tegen teken op het moment dat u naar een plek gaat dat teekgevoelig is. Teken bestrijden kan onder andere met: teekwerende kleding en DEET.

 

Wanneer moet ik teken bestrijden?

U bent bij meerdere activiteiten teekgevoelig dan u denkt. Op dat moment bent u dan ook niet bezig met teken bestrijden. U bent al teekgevoelig wanneer u aan het wandelen, vissen, tuinieren en geocachen bent. Dit is bij veel mensen echter niet bekend. Hierdoor worden er vaak geen preventieve maatregelen genomen met betrekking tot teken bestrijden, terwijl ze wel degelijk een risico lopen. Enkele beroepen dragen ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee, zoals hovenier en boswachter. Mensen met dit beroep worden regelmatig blootgesteld aan een omgeving met veel teken. Teken komen namelijk vaak voor in parken, bossen, struiken en andere natuurgebieden. Het is daarom belangrijk dat u uit preventie uzelf beschermt tegen teken in deze gebieden door teken te bestrijdende middelen te dragen. Bedek daarom lichaam goed met behulp van teekwerende kleding. Ook doet u er verstandig aan de onbedekte delen van uw lichaam in te smeren met insectenmiddelen die DEET bevatten. Het wordt sowieso aangeraden om uzelf regelmatig te controleren op tekenbeten als u in een natuurgebied bent geweest. Het is namelijk zo dat des te langer de teek wordt meegedragen, des te heviger de gevolgen zijn. De ziektes die teken meedragen, nestelen zich namelijk in jouw lichaam.

U bent toch gebeten…

Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen met betrekking tot teken bestrijden, bent u toch door een teek gebeten. Hoe past u het teken bestrijden dan toe? Het is allereerst belangrijk te weten wanneer u bent gebeten. Als u een aantal weken na de beet een rode plek hebt zien ontstaan, dient u naar de dokter te gaan. Als het teken bestrijden goed verlopen is, maar u twijfelt, dan doet u er alsnog verstandig aan om langs uw dokter te gaan. Een rode kring kan uiteindelijk resulteren in de Ziekte van Lyme. Dit is goed te genezen met medicijnen wanneer u op tijd naar de dokter gaat. Daarom wordt er altijd aangeraden om bij twijfel de dokter te raadplegen.

De teek is verwijderbaar met een speciaal pincet. Haal de teek voorzichtig uit uw huid. Druk de teek daarbij niet plat. Als u de teek heeft verwijderd, is het belangrijk uw huid goed te ontsmetten. Doe dit niet vooraf, want dan heeft de bestrijding van teken geen effect en is de kans groter dat er ziektes worden overgedragen. Let goed bij het verwijderen van de teek. De teek dient namelijk in zijn geheel te worden verwijderd, want anders kan kunnen er nog ziekteverwekkers over worden gebracht. Controleer de plek na verwijdering daarom goed.

rovince-content-vierkant-6

Met teken bestrijden voorkom onzekerheid

Als u het niet vertrouwd of er niet zeker van bent of de teek wel helemaal is verwijderd, laat de plek dan controleren door uw dokter. Er kunnen namelijk kleine deeltjes blijven zitten die in sommige gevallen niet met het blote oog zichtbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pootje van een larve of nimf. Deze zijn nog erg klein, omdat de teek zich dan in het beginstadium van het leven bevindt. Echter kan een (onderdeel van) een nimf al ernstige ziektes verwekken bij mensen. Sterker nog, nimfen brengen de meeste ziektes over. In dit groeistadium zijn teken namelijk nog erg klein en vallen daardoor niet op. Hierdoor blijft de teek langer zitten, waardoor ze voldoende tijd hebben om een volledige bloedmaaltijd te nuttigen. Ondanks dat een teek in het larvenstadium nog geen bloedmaaltijd heeft genuttigd, kunnen ze wel ziektes overbrengen. De larven, die net uit het ei komen, zijn namelijk al in staat om de Borrelia bacteriën Miyamotoi en Afzelii over te dragen op mensen én dieren.