Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-1

Tropenkleding

rovince-content-vierkant-4

De tropen is een van de mooiste gebieden op onze wereld. Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gekozen voor een trip naar de tropen. Reizen naar de tropen bezorgt de reizigers vaak een onvergetelijke ervaring, maar de bestemming brengt ook risico’s met zich mee. Deze risico’s worden voornamelijk veroorzaakt door insecten en parasieten, maar de zon kan tevens gevaarlijk zijn in deze gebieden. Het is daarom belangrijk dat u als reiziger naar de tropen goede voorzorgsmaatregelen treft voor vertrek, zoals het aanschaffen van tropenkleding, medicijnen en inentingen.

Ziektes die u kunt oplopen in de tropen

In tropische gebieden komen veel insecten en parasieten voor die verschillende ziektes kunnen overdragen aan mensen en dieren. Ondanks dat er veel inentingen bestaan voor mensen die afreizen naar tropische gebieden, is het niet mogelijk om jezelf tegen alle ziektes die je kan oplopen in de tropen te beschermen. Daarom wordt het aanbevolen om preventiemaatregelen te treffen als u van plan bent om af te reizen naar een tropisch gebied. Dankzij de tropenkleding van Rovince bent u beschermt tegen muggen die onder andere de volgende ziektes kunnen overbrengen:

 

Malaria

De ziekte Malaria wordt door een muggenbeet van een vrouwtjes mug veroorzaakt. De vrouwtjes mug brengt parasieten over naar mensenlichamen tijdens het steken. Het is mogelijk om de ziekte Malaria te voorkomen met speciale medicijnen genaamd malariapillen. Malaria heeft meerdere vormen en er bestaat tevens een vorm van Malaria die dodelijk is.

rovince-content-vierkant-10

Zika

Het Zika virus is een ziekte dat wordt verspreid door muggen. Het Zika virus kan zich niet direct ontwikkelen tot een levensbedreigende ziekte, maar kan wel een afwijking bij een ongeboren kind veroorzaken. Wanneer een vrouw wordt besmet met het Zika virus gedurende haar zwangerschap, maakt het ongeboren kind kans op de hersenafwijking Microcefalie. Tot op heden is er nog geen inenting beschikbaar tegen het Zika virus. Daarom is het verstandig om effectieve preventiemiddelen aan te schaffen, zoals tropenkleding.

Dengue

Een ziekte waar mensen zich tevens niet tegen kunnen inenten is de knokkelkoorts ziekte, die ook wel bekend staat onder de naam denque. Deze ziekte wordt verspreid door muggen en kan zich uiteindelijk ontwikkelen tot de levensbedreigende ziekte dengue hemorragische koorts en het denque shocksyndroom. Wanneer er sprake is van deze ontwikkelingen ontstaan er bloedingen in het lichaam.

Deze bloedingen breiden zich steeds verder uit en kunnen uiteindelijk leiden tot een shock. Het dengue shock syndroom kan uiteindelijk resulteren tot het overlijden van de patiënt.

In de tropen worden dus verschillende ziektes verspreid door muggen. Echter zijn muggen niet de enige Wij raden aan om altijd goed voorbereid te zijn door in het bezit te zijn van bijvoorbeeld: DEET, tabletten en tropenkleding met een insectenwerende werking.

Voordelen van tropenkleding

Tropenkleding is dus een ideaal beschermmiddel tegen de insecten die zich bevinden in de tropen. Echter is dit niet het enige voordeel dat tropenkleding biedt. De kleding biedt namelijk ook bescherming tegen de gevaren van de zonkracht. In tropische gebieden kan deze kracht flink oplopen, waardoor het uiteindelijk kan resulteren in een zonnesteek, huidbeschadiging door verbranding en uitdroging. De kleding van Rovince hiertegen bestand. De tropen staat bekend om haar hoge luchtvochtigheid, waardoor alles klam aanvoelt. Het materiaal van de tropenkleding droogt sneller dan de normale kleding en beperkt hierdoor transpiratie.

Preventie met tropenkleding

Tropische ziektes kunnen worden voorkomen met de tropenkleding van Rovince. De tropenkleding is op een speciale wijze geïmpregneerd met Zeck-Protec. Deze stof bestaat uit permethrine, waartegen tropische insecten, zoals: muggen, teken en bloedzuigers niet bestemd zijn. Waar DEET maar tien uur bescherming biedt tegen deze insecten, blijft de tropenkleding van Rovince altijd werkzaam tegen teken. De kleding hoeft dus niet na een bepaalde tijd opnieuw behandeld te worden met Zeck-Protec. DEET dient meer als aanvullend middel die vaak in de avond pas wordt gebruikt door reizigers die zich meer in stedelijke gebieden bevinden in tropische oorden. Rovince beschikt over een assortiment aan tropenkleding voor zowel mannen als vrouwen. Tevens beschikken wij over diverse accessoires die ter aanvulling kunnen dienen op de tropenkleding, zoals een cap, sokken en handschoenen.