Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-3

Tekenbeet voorkomen

afbeelding-blog-wat-is-doxycycline-?

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker in het geval van een tekenbeet. Bent u regelmatig in de natuur, dan loopt u de kans door een teek gebeten te worden. Wist u dat u een tekenbeet kunt voorkomen door de speciale en comfortabele insect- en teekwerende kleding van Rovince te dragen?

Al sinds 2009 is Rovince dé specialist op het gebied van tekenpreventie. Dat door het dragen van onze teekwerende kleding een tekenbeet voorkomen kan worden, is al lang geen geheim meer voor veel professionals en hobbyisten die regelmatig in de natuur actief zijn. Zo wordt onze kleding gedragen door onder andere:

 • Boswachters
  Politiemedewerkers die veel veldwerk doen
  Vissers
  Natuurfotografen
  Backpackers
  Hoveniers
  Wegwerkers(in de struiken langs de weg bevinden zich ook veel teken)

 

 

Zo helpt onze kleding om een tekenbeet te voorkomen

De ongevaarlijke en huidvriendelijke coating op onze anti teek kleding voorkomt dat teken zich aan de kleding hechten. U kunt zich met de kleding van Rovince van top tot teen beschermen tegen teken. Teken kunnen uw huid niet meer bereiken en daarmee kan dus een tekenbeet voorkomen worden. In onderstaande video leggen we uit hoe onze kleding precies werkt en u beschermt tegen tekenbeten.

Bekijk onze collectie broeken, shirts, fleece vesten, softshells, poloshirts, sokken en caps in onze webshop.

De voordelen van Rovince

Wij hebben onze teekwerende kleding jarenlang doorontwikkeld en we impregneren de kleding tijdens de productie met het gepatenteerde, teekwerende product Zeck-Protec. Dit zorgt voor een ondoordringbare barrière voor teken gedurende de hele levensduur van de kleding. Nabehandeling is niet nodig. Met de kleding van Rovince kunt u ook onder zware professionele omstandigheden een tekenbeet voorkomen. Daarnaast is onze kleding:

 • voorzien van een uitstekende pasvorm
  beschermend tot ruim 80 wasbeurten
  beschikbaar in zeer veel verschillende modellen en maten
  beschermend tegen andere kleine beestjes, zoals muggen
rovince-content-vierkant-4

Bekijk nu ons assortiment

Bent u ook overtuigd dat onze kleding dé oplossing is om tekenbeten voor altijd te voorkomen? Download dan nu onze catalogus of bekijk onze collectie in de webshop.

Bekijk de collectie
Bekijk de catalogus

Tips om een tekenbeet te voorkomen

De beste manier om een tekenbeet te voorkomen is het dragen van onze geïmpregneerde kleding. Als u niet dagelijks in een “teken gevarenzone” komt dan zijn er nog een paar tips om de kans op een tekenbeet zo klein mogelijk te maken. Met het dragen van dichte schoenen, lange mouwen en een lange broek voorkomt u dat teken directe toegang tot uw huid hebben. Draag bij voorkeur lichte kleding, hierop zijn teken beter te zien. Onbedekte huid kunt u insmeren met een middel dat DEET bevat. Ook wanneer u op de wandelpaden blijft en niet door hoog gras of struiken loopt, verlaagt u de kans dat u door een teek wordt gebeten.