Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-1

Reiskleding

Reizen is van vele mensen een hobby. Er wordt steeds vaker gekozen voor een avontuurlijke reis die in het teken staat van de natuur ontdekken. Mensen die kiezen voor een avontuurlijke reis passen alles daarop aan. Een strandvakantie heeft immers een andere omgeving. Een van de belangrijkste onderdelen waaruit uw bagage bestaat voor een avontuurlijke reis is reiskleding. Daarom leggen wij op deze pagina uit waar u op moet letten tijdens het aankoopproces.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van reiskleding

Bij het kiezen van geschikte reiskleding raden wij aan om te letten op de volgende zaken:

Materiaal
Het is ten eerste belangrijk om te kijken uit welk materiaal de reiskleding bestaat. Kijk eerst naar het klimaat van het land of de landen die u wilt gaan bezoeken. Redeneer vanuit dit oogpunt aan welke kenmerken de kleding dient te voldoen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor kleding dat bestaat uit een gemixte materialenstructuur, zodat het snel droogt én tegelijkertijd luchtig is.

Dikte
Er zijn veel verschillende diktes in reiskleding verkrijgbaar. Wilt u liever kleding die wat dikker is of juist zo dun mogelijk in verband met transpiratie? Wij adviseren om deze keuze specifiek te baseren op jouw reis. Kijk niet alleen naar de gemiddelde temperatuur, maar vooral ook de temperatuur in de avond. In een aantal populaire reisgebieden koelt het in de avond erg af als de zon is ondergegaan.

Functionaliteit
Op reis gaan, brengt tevens veel risico’s met zich mee. Afhankelijk van het land, klimaat en het seizoen zijn er veel gevaren die kunnen opduiken. Als u de natuur ingaat, is het altijd belangrijk om uzelf te beschermen met insectenwerende reiskleding om beten en steken te voorkomen. Echter zijn insecten niet de enige boosdoeners is de natuur. De zon kan namelijk ook erg schadelijk zijn voor mensen. Denk bijvoorbeeld aan uitdroging, een zonnesteek of verbranding.

rovince-content-vierkant-4

Reiskleding van Rovince

Rovince beschikt over  een uitgebreid assortiment in zowel dames reiskleding als heren reiskleding. Deze kleding beschermt mensen tegen zowel insecten als de zon. De kleding is tijdens het productieproces geïmpregneerd met Zeck-Protec. Met behulp van de reiskleding kunt u uzelf preventief beschermen tegen de gevaren van de natuur. Naast de beschermende werking beschikt de reiskleding van Rovince tevens over een vuil afstotende buitenlaag. De werking van de insectwerende impregneerspray blijft gedurende de hele levensduur actief. U kunt tevens bij ons terecht voor accessoires, zoals handschoenen, sokken of een cap, zodat u goed voorbereid aan uw reis kunt beginnen.