Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
rovince-content-vierkant-9

Gevolgen van een tekenbeet

Gevolgen van een tekenbeet

Aangezien de teek veel voorkomt in bossen, struiken of parken is het belangrijk om uw lichaam goed te controleren wanneer u een natuurwandeling heeft gemaakt of na tuinieren. De gevolgen van een tekenbeet kunnen groot zijn. Wanneer de beet door een besmette teek is gebeurd kan het gevolg de ziekte van Lyme zijn. De ziekte van Lyme (genoemd naar het plaatsje Old Lyme, in de Verenigde Staten, waar de ziekte voor het eerst geconstateerd werd) kan tot verlammingsverschijnselen leiden en wordt veroorzaakt door de Borrelia bacterie. Door de teek binnen 24 uur na de beet te verwijderen, is de kans op besmetting zeer gering. Wordt de teek niet verwijderd dan vindt tussen 24 en 78 uur de besmetting plaats. De bacteriën komen dan in de lymfe- en bloedbaan terecht waardoor ze zich door het hele lichaam verspreiden.

Klachten na een tekenbeet

Klachten na een tekenbeet kunnen zijn een grieperig gevoel, koorts, hoofdpijn of last van de ogen. Ook kunnen er verlammingsverschijnselen ontstaan. Wanneer er na zes weken geen rode kring is ontstaan, maar er wel klachten zijn, is het raadzaam de huisarts te bezoeken. Een antibioticakuur kan helpen.

Niet iedere teek is besmet met de Borrelia bacterie wat betekent dat niet altijd de ziekte van Lyme het gevolg is van een tekenbeet. Het is belangrijk om de datum van de beet te noteren en om met eventuele klachten direct naar de huisarts te gaan.

Tekenbeet voortaan voorkomen

Wilt u in de toekomst goed bescherm zijn tegen tegen en tekenbeten voorkomen?

Bekijk dan eens onze teekwerende kleding: