Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-3

Dermacentor Teek

afbeelding-blog-wat-is-doxycycline-?

De teeksoort Dermacentor is vooral veel te vinden op honden en wordt door het verspreiden van een dodelijk virus een hondenkiller genoemd, maar de teek is zeker niet ongevaarlijk voor mensen. De teek kan de TIBOLA-ziekte overbrengen en is inmiddels ook al in Nederland gesignaleerd.

Waar leeft de Dermacentor?

De Dermacentor is in Noord-Amerika een groot probleem in de Rocky Mountains, maar de teek komt ook in Europa en andere delen van de wereld voor. Vooral in de Zuid-Europese landen is de Dermacentor een bedreiging en de teek begint ook langzaam in Nederland een gevaar te vormen.

rovince-content-vierkant-6

Ziektes door de Dermacentor

De Dermacentor teek kan dodelijk zijn voor dieren, maar vormt ook voor mensen een gevaar. Sommige teken zijn namelijk besmet met de Ricketsia slovaca bacterie, de boosdoener van de TIBOLA-ziekte. De ziekte is meestal te herkennen aan een pukkeltje dat gaat zweren en na enkele dagen geel vocht afscheidt, waardoor korsten worden gevormd. Dit kan gepaard gaan met vergrote lymfeklieren en een kale plek op de huid. De klachten kunnen 1 tot 55 dagen (gemiddeld 9) na de beet ontstaan en maanden aanhouden. Een antibioticakuur is nodig om de ziekte te behandelen.