Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-2

De voordelen van de Boswachterkleding van Rovince

Rovince boswachterkleding is meer dan alleen comfortabel

Professionals die in de natuur aan het werk zijn, moeten met hun kleding rekening houden met diverse factoren. Ten eerste is er natuurlijk het weer. Wisselende of extreme temperaturen, neerslag, wind, alles is mogelijk in ons kikkerlandje. Dan is het fijn als de kleding beschermt, droog houdt en in alle weersomstandigheden comfortabel is. Aan deze voorwaarden voldoet de boswachterkleding van Rovince volledig. Dat op zich is al reden genoeg om er een (werk)garderobe mee te vullen, maar er is meer.

 

 

Sterk, soepel en perfecte schutkleuren

Rovince boswachterkleding is van stevig materiaal gemaakt en kan tegen een stootje, zonder dat dit ten koste gaan van de bewegingsvrijheid. Dat is fijn, want dan scheurt de stof niet als u ermee door het struikgewas struint. Bovendien blenden de kleuren van de kleding perfect met de natuur. Dat maakt het mogelijk gemakkelijker dieren te spotten en te benaderen, zonder hiervoor de natuur te verstoren. Toch is ook dit nog niet alles. De kleding van Rovince is uniek in het feit dat de stof waarvan de kleding gemaakt is, teekwerend is!

 

Hét grote voordeel

Buitenprofessionals, zoals bijvoorbeeld boswachters en hoveniers, maar ook natuurgenieters, zoals wandelaars, krijgen steeds vaker te maken met het alsmaar groeiende aantal teken. Die kleine spinachtige beestjes, die van bloed van dier of mens leven, kunnen een bron van ellende zijn. Er bestaat namelijk een mogelijkheid dat ze besmet zijn met de Borrelia-bacterie. Deze bacterie kan bij mensen de ziekte van Lyme veroorzaken. Hoewel de klachten per persoon kunnen verschillen, ontstaan soms ontstekingen in de gewrichten en in de hersenen, die vaak moeilijk te behandelen zijn.

Het voorkomen van tekenbeten is dus van het grootste belang. Natuurlijk zou het vermijden van plekken waar teken zich ophouden de beste oplossing zijn. Toch is dat niet realistisch. Teken bevinden zich immers ook in onze achtertuinen. En zeker in beroepen zoals die van een boswachter, is het ontzettend lastig de confrontatie met teken te vermijden. Daarmee komen we bij hét grote voordeel van de boswachterkleding van Rovince: de duurzame bescherming tegen tekenbeten!

rovince-content-vierkant-6

98% minder kans op tekenbeten

Hoewel het smeren en inspuiten met verschillende anti-teek middelen wel wat helpt, is het bij lange na niet voldoende om tekenbeten te voorkomen. Bovendien is het nauwelijks te doen om continu te blijven smeren. Het dragen van teekwerende kleding is daarom een uitkomst, want het vermindert de kans op tekenbeten met 98%!

Alle anti-teek kleding van Rovince wordt al tijdens de productie geïmpregneerd met het teekwerende en wetenschappelijk onderbouwde product Zeck-Protec. Zeck-Protec bevat permethrine, een synthetische variant van een insectenwerende stof die in de natuur voorkomt. Deze stof geeft het ‘hot feet-effect’. Als een teek probeert zich vast te grijpen aan kleding, ontstaat er een thermische reactie en wordt het de teek letterlijk en figuurlijk ‘te heet onder de voeten’. Hierdoor laat de teek zich gemiddeld binnen 20 seconden van de kleding vallen.

Nog een paar voordelen van de Rovince boswachterkleding?

 • ademend en ventilerend
  goede pasvorm
  vuilafstotend
  UV50+ bescherming
  beschermt ook tegen muggen (dus ook tegen tropische ziektes als Zika en Malaria)
  geur-, en kleurloze impregnatie met Zeck-Protec voor de hele levensduur
  behoeft geen nabehandeling